فیلتر سرسرنگی از یک محفظه پلاستیکی و یک غشا (فیلتر ممبران) تشکیل شده که به سر سرنگ متصل می شود و برای فیلتراسیون محلول های با حجم کم مناسب است. فیلتر های سر سرنگی انواع گوناگونی دارند و از وسایل آزمایشگاهی کاربردی جهت فیلتراسیون و جداسازی ذرات از محیط های مایع استفاده می شوند. این فیلترها با انواع ممبران استات سلولز ، نایلون , RC و PTFE عرضه شده اند و پورسایزهای 0.45 و 0.22 میکرون که با رنگ های متفاوت از یک دیگر قابل شناسایی هستند. در ادامه به بررسی انواع فیلتر سرسرنگی و نحوه انتخاب نوع غشا فیلتر، پور سایز و همچنین قطر فیلتر می پردازیم.
محصولات مرتبط
کاربرد فیلتر سر سرنگی چیست؟
فیلتر های سرسرنگی به فیلتر هایی گفته می شود که در سر سرنگ ها متصل می شوند و زمانی که مایع به آرامی درون سرنگ فشار داده شود، از این فیلتر عبور کرده و عمل فیلتراسیون روی آن انجام می شود.از فیلتر های سر سرنگی برای جداسازی ذرات جامد از محیط های مایع استفاده می شود. معمولا از آنها قبل از انجام آنالیزهای حساس یا برای جلوگیری از آسیب به تجهیزات استفاده می شود.
موارد استفاده فیلتر سرسرنگی
آماده سازی نمونه های کروماتوگرافی مایع با فشار بالا
فیلتراسیون محلول های خورنده
از این فیلتر ها برای جداسازی باکتری ها از مایع و به نوعی ضدعفونی کردن نیز استفاده می شود
انواع فیلتر های سرسرنگی
1- انواع فیلترهای سرسرنگی براساس جنس غشا
- فیلترهای سلولز و استر (MCE): این نوع فیلتر آبدوست بوده و دارای چسبندگی پروتئین بالا و مقاومت پایین در برابر حلالها است. فیلتر MCE برای نمونه های آبی و فیلتراسیون آلودگی پروتئینی مناسب است.
- فیلترهای پلی وینیلیدین فلوراید (PVDF): این نوع فیلتر آبدوست، مقاوم در برابر حلالها و دارای چسبندگی پروتئین بالا است. فیلتر PVDF مناسب محیطهای آبی و بیشتر حلالهای آلی، فیلتراسیون عمومی نمونه های بیولوژیکی، محیطهای کشت سلولی، بافرها، اسیدها و آنالیز پروتئین است.
- فیلترهای سلولز استات (CA): میزان جریان در آن بسیار خوب میباشد اتصال پروتئین به آن بسیار کم است ، بنابراین برای آزمایشات ذخیره و بازیابی پروتئین مناسب است. هیدروفیل( آب دوست) بوده و برای محیط های آبی و الکلی هم بسیار مناسب است اگرچه مقاومتش در برابر حلال محدود است. استات سلولز با ثبات حرارتی و با ویژگی های جذب بسیار کم است.
- فیلترهای نیترات سلولز (CN): استحکام مکانیکی بالا ، سرعت جریان بالایی دارد و میزان استخراج آن کم است. انتخاب خوبی برای آزمایش روی عناصر کمیاب می باشد. اتصال پروتئین به آن زیاد است.
- فیلترهای سلولز بازسازی شده (RC): از سلولز خالص و بدون مواد مرطوب کننده ساخته شده است. برای نمونه های آبی و آلی مناسب است مقاومت شیمیایی در برابر طیف گسترده ای از حلال ها دارد. استحکام بالا دارد وهیدروفیل(آبدوست) است.
- فیلترهای نایلونی (Nylon): فیلترهای غشایی نایلون، هیدروفوبیک (آبگریز) است ، انعطاف پذیر بوده ، و مقاوم در برابر پارگی و قابل اتوکلاو است. آنها در برابر طیف وسیعی از حلالهای آلی مقاوم بوده و برای استفاده با نمونه های pH بالا مناسب هستند. نایلون پروتئین ها را به هم متصل می کند جنس این فیلترها از یک نوع پلیمر پلی آمید است که در برابر اسیدها مقاوم نیست و فقط برای اسید استیک ۲۵% سازگار است. با محلول های قلیایی و بیشتر الکل ها و هیدروکربن ها و هیدروکربن های هالوژن دار سازگار است.
- فیلترهای تفلون (PTFE): در برابر تمامی اسیدها، بازها، اترها، الکل ها، انواع هیدروکربن، استرها و حلال های نیتروژن دار مقاوم و سازگار هستند. و در مقابل درجه حرارت پایداری عالی دارد که محدوده نمونه برداری گسترده را فراهم می کند. همچنین می تواند برای جلوگیری از عبور رطوبت از دریچه های هوا استفاده شود.
- فیلترهای پلی استرسورفون (PES): این فیلترها به طور خاص برای پروتئین ها و محیط کشت طراحی شده اند و دارای سرعت فیلتراسیون بالا و کمترین اتصال به پروتئین های می باشند.
2- انواع فیلترهای سرسرنگی براساس قطر غشا
فیلترهای 13 میلیمتری
- برای نمونههایی با حجم کمتر از 10 میلی لیتر
- برای اکثر کاربردها قابل استفاده است.
- حجم نگهداری (حجم مرده) کمتر از 15 میکرولیتر
- حداکثر فشار کاری قابل تحمل کمتر از 15 بار
- نقطه حباب زدن: برای محلولهای آب دوست 2-3 بار؛ و آبگریز 1-1.2 بار
فیلترهای 25 میلیمتری
- برای نمونههایی با حجم کمتر از 100 میلی لیتر
- حجم نگهداری (حجم مرده) کمتر از 125 میکرولیتر
- حداکثر فشار کاری قابل تحمل کمتر از 10 بار
- نقطه حباب زدن: برای محلولهای آب دوست 2-3 بار؛ و آبگریز 1-1.2 بار
فیلترهای 30 میلیمتری
- برای نمونههایی با حجم کمتر از 250 میلی لیتر
- حجم نگهداری (حجم مرده) کمتر از 180 میکرولیتر است.
- مناسب برای آزمایشگاههایی که حجم فیلتراسیون بالایی دارند
3- انواع فیلترهای سرسرنگی براساس اندازه منافذ (پورسایز)
- در کاربردهای زیستی، تحقیقاتی و پزشکی، معمولا فیلترهایی با تخلخلهای 0.22 میکرومتر و 0.45 میکرومتر برای فیلتراسیون استفاده میشود. هر یک از این غشاها با تخلخل متفاوت برای کاربردهای متفاوتی استفاده میشود.
- فیلترهای با تخلخلهای 0.22 میکرومتری: این نوع فیلتر برای جداسازی ذرات با اندازهی بزرگتر از 0.22 میکرومتر از محلول به کار میرود. در کارهای زیستی معمولا برای حذف باکتریها از محلول به کار میرود و برای استریل کردن محلول هم کاربرد دارد.
- فیلترهای با تخلخلهای 0.45 میکرومتری: این نوع فیلتر برای جداسازی ذرات با اندازهی بزرگتر از 3 میکرومتر از محلول به کار میرود. از این فیلترها در کاربردهای عمومی استفاده میشود.
نحوه استفاده از فیلتر سر سرنگی
- استفاده از فیلتر سر سرنگی ساده است.
- کافیست نمونه را داخل سرنگ کشیده، فیلتر سرسرنگی را به سرنگ متصل کنید.
- به آرامی نمونه را در داخل سرنگ فشار داده تا فیلتر شده و از سر فیلتر خارج شود.
- نیروی زیادی به سرنگ وارد نکنید تا باعث آسیب به فیلتر نشود.
ناشناس
سلام فیلتر سرسرنگی pvdf استریل هم دارین؟
320 روز پیش ارسال پاسخدیدگاه خود را بنویسید